De video-mogelijkheden tijdens Corona

Veel van onze opdrachtgevers worden hard geraakt door de Coronacrisis; festivals, theater en events gaan niet door. Net als onze opdrachtgevers merken wij ook veel veranderingen. Interviews op locatie zijn niet altijd mogelijk, omdat we allemaal beperkt worden in onze actieradius. Documentaires en portretten, waarbij we mensen volgen kunnen we nu ook niet opnemen, zoals eerder. Maar er blijken gelukkig ook mogelijkheden! 

Wil je meer weten over onderstaande oplossingen of heb je een heel ander idee? Laat het weten aan Michiel via: michiel@editiem.nl of 06 24678464!

Opnames in de studio van EditieM

In Utrecht heeft EditieM de beschikking over een mooie, grote ruimte. Daar kunnen we op voldoende afstand videomateriaal opnemen. We deden dit voor interviews en instructievideo’s. Denk aan: een mooie houten achterwand, retro stoel, Perzisch tapijt, planten en goed licht. En desinfectiegel en water en zeep uiteraard. En niet meer dan 1 persoon, die gefilmd/geïnterviewd wordt in de ruimte. 

Editen van zelf opgenomen (mobiele telefoon) materiaal

Je kunt het materiaal gewoon opnemen met een mobiele telefoon (een camera mag natuurlijk ook). Wij zorgen voor goede instructies daarvoor. Zodra het materiaal binnen is, gaan we de inhoud knippen en plakken, zo nodig voegen we achtergrondmuziek toe en we zorgen voor goede titels en een mooie intro/outro met logo’s en jouw huisstijl. We deden dit voor bijvoorbeeld de Gemeente Utrecht en CIRCO/Plastic Pact.

Editen van ZOOM (of andere beeldbeloplossingen)

Er vinden nu veel webinars, discussies en presentaties plaats via online oplossingen. Bij de meeste oplossingen kun je dat materiaal eenvoudig zelf opnemen. Maar een discussie van een uur gaat (bijna) niemand terugluisteren. Ook hiervan kunnen we de inhoud zo knippen dat het goed behapbaar is voor de kijkers. Slides, logo’s, icoontjes en een grafische laag; er kunnen het er allemaal in verwerken.

Intro’s en outro’s

Geef je online lessen of trainingen en neem je die op? Om de consistentie te bewaren, is het goed om een mooi en herkenbaar intro en outro voor en na iedere les te zetten. Voor bijvoorbeeld de Theaterschool Utrecht maakten we zo’n intro en outro. Verder kunnen ze het zelf. We hoeven niet iedere keer ingeschakeld te worden als er een filmpje online moet. 

Interviews op locatie, maar wel coronaproof

Hele groepen krijgen we binnenkort niet meer bij elkaar. Maar we kunnen wel 1 op 1 interviews afnemen. Zoals al eerder gezegd in een studio, maar het kan ook bij mensen thuis (thuiswerkplek) of op een rustige plek buiten. Nu doen we dat bijvoorbeeld voor Utrecht Leert. We gaan langs bij verschillende mensen en monteren de video tot een korte, krachtige boodschap.

Meedenken

Dat kunnen we natuurlijk altijd! Wil je sparren over mogelijkheden van video in deze periode?

michiel@editiem.nl | 06-24678464 | www.editiem.nl